Informatie aanvragen
ELEKTRISCH VAREN

Elektrisch varen

De meeste ervaring in elektrisch varen.

Giethoorn heeft een ruime historie in elektrisch varen. De eerste verhuurboten voeren al elektrisch in de jaren tachtig. Van Vossen E-boats is hierbij altijd nauw betrokken geweest. Hierdoor hebben we een grote voorsprong gecreeërd op het gebied van elektrisch varen.
Steeds meer rondvaartboten, verhuurboten en bedrijfsvaartuigen worden voorzien van elektrische aandrijving. Door de steeds betaalbaar wordende electrosystemen is elektrisch varen nu ook zeer geschikt voor de particuliere markt.
Geluidloos genieten | Met een Van Vossen e-sloep of e-tender geniet je optimaal van de natuur om je heen.

Geluidloos genieten

Met een Van Vossen e-sloep of e-tender geniet je optimaal van de natuur om je heen. Je hoort vogels fluiten, het riet ruisen en ook degene die voorin de boot zit is, zonder stemverheffing, prima te verstaan. Alle Van Vossen E-sloepen en E-tenders zijn voorzien van een uiterst betrouwbaar electro systeem. Doordat we de complete ontwikkeling van electrisch varen van dichtbij hebben meegemaakt voorzien we elke electrosloep of electro tender van een electrisch aandrijfsysteem wat optimaal aansluit aan uw wensen en is berekend op uw vaargebied.
Duurzame sloepen, Een aluminium sloep beschermd zichzelf en heeft geen chemische beschermende laag nodig.
Duurzaam varen, Door het gebruik van aluminium zijn de sloepen onderhoudsarm en bijna helemaal recyclebaar.

Duurzaam

Een aluminium sloep beschermd zichzelf en heeft geen chemische beschermende laag nodig. Door het gebruik van aluminium zijn de sloepen onderhoudsarm en bijna helemaal recyclebaar, voor het omsmelten van het aluminium is er slechts 5% van de productie energie nodig. Natuurlijk is door het gebruik van een electomotor een stuk duurzamer dan diesel of benzine aandrijving.

Lichtgewicht

Aluminium sloepen staan bekend om hun lichte gewicht. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor electrische aandrijving. Door het geringe gewicht kan er verder en relatief harder gevaren worden en haal je het meeste rendement uit de electromotor. De schepen hebben een minimale diepgang, hebben goede vaareigenschappen en een prima stabiliteit.
elektrische boten te kopen

Electrisch

Elektrisch varen is de nieuwe standaard, in steeds meer gebieden kunt u niet terecht met een traditionele benzine motor. Door elektronisch te varen belast veroorzaakt de boot geen uitstoot of trillingen daardoor vaart u geruisloos, vogels vliegen niet op en je hoort alle geluiden om je heen.

De meest ervaren in electrisch varen

Jarenlange samenwerking met hierin gespecialiseerde bedrijven heeft geresulteerd in modellen die:

  • Een lage vaarweerstand hebben, het water goed kunnen loslaten aan de spiegel.
  • Zo licht mogelijk zijn.
  • Duurzaam - onderhoudsvriendelijk - sterk en robuust zijn.
  • Vaartijden mogelijk maken van 7-8 uur.
  • Actieradius van 50 km.
  • Maximaal rendement opleveren voor de electromotor.