Informatie aanvragen
ELEKTRISCH VAREN

BLOG

Verhuizing naar de Jonenweg 1B | Van Vossen E-Boats

Verhuizing naar de Jonenweg 1B

Een ‘PLUS-PLUS situatie’: wisseling van panden tussen PLUS Ter Schure, Van Vossen E-Boats en Jachtwerf Giethoorn geeft ondernemers meer ruimte en het dorp wordt (nog) mooier
De entree van Giethoorn-Centrum gaat na bijna 30 jaar veranderen: de werf van Van Vossen E-Boats gaat verhuizen en de daarmee vrijkomende panden en omliggend terrein gaan op de schop en worden ingevuld door PLUS Ter Schure. ‘Een win-win situatie,” zegt supermarkteigenaar Willem ter Schure. “Nee, een plus-plus situatie,” lacht jachtwerfeigenaar Han van Vossen.

De familie Van Vossen bouwt al meer dan 25 jaar elektrische sloepen en vaartuigen. “We zijn in 1996 van start gegaan en inmiddels zijn we helemaal gespecialiseerd in elektrisch aangedreven boten en sloepen,” vertelt Han van Vossen, die samen met zijn vrouw Gretha en zoon Ruud grondlegger en eigenaar is van de jachtwerf. “We zijn in 1996 met het bedrijf begonnen en in 2010 was de eerste uitbreiding met het pand van de firma Prinsen. Maar het gemis van water is er altijd geweest. We moeten altijd op andere locaties de boten in en uit het water halen. In 2018 kwam het voorste pand aan de weg in de verkoop, maar dat was eigenlijk nog te vroeg voor ons. In datzelfde jaar kwam ook Ruud als mede-eigenaar erbij in het bedrijf. Daarna groeide het bedrijf in sneltreinvaart. Met name in de coronajaren gingen veel particulieren over tot aanschaf van een boot en voor elektrisch varen komen de meesten toch bij ons terecht. Een elektrische boot is een waardevast en duurzaam product. Wij waren een van de eersten in Nederland die met deze combinatie de markt bedienden en vanuit Giethoorn was de vraag er en later vanuit heel Nederland.”

Geen rangestress
Over de vraag wat elektrisch varen zo bijzonder maakt, gaan de ogen glimmen van Han en Ruud van Vossen. “In de eerste plaats vergt een elektrische boot natuurlijk veel minder onderhoud. Verder maken wij gebruik van de allernieuwste ontwikkelingen, waardoor onze boten een grotere vaarrange, ofwel actieradius, hebben. Verder zijn onze boten gemakkelijk te bedienen en inmiddels kunnen ook hogere snelheden bereikt worden, onder meer door lichtgewicht te bouwen en een dubbel motorsysteem. Elektrisch varen is ‘ont-stressend’, een stukje beleving. En ‘rangestress’ hoeft er al helemaal niet te zijn. Met onze grotere boten kun je zelfs naar de Waddeneilanden varen. Daarnaast geeft kopen bij ons voor de klanten zekerheid omtrent service en onderhoud.”

Snelle overname
“Door de snelle groei van de afgelopen jaren hebben we toch het voorste pand erbij gekocht, maar er verder nog niet veel in geïnvesteerd, want het gemis van water blijft gewoon op deze locatie.” Begin mei van dit jaar kwam de familie Van Vossen in contact met de familie Bomert over het gebruik van de helling aan de Jonenweg 1B, bij de voormalige Jachtwerf Giethoorn en die gesprekken resulteerden al snel in overname van de jachtwerf door Van Vossen. “Daar zijn we superblij mee. Hier kunnen we investeren en verder bouwen aan ons bedrijf. We hebben daar een eigen helling, we kunnen proefvaarten maken en we hebben daar een paar eigen ligplaatsen. En met de overname van de PLUS van onze huidige panden, valt de financiële puzzel mooi in elkaar. Verbazend, en dat allemaal binnen een half jaar. We hopen in het voorjaar op onze nieuwe locatie te zijn geïnstalleerd.”

Plannen van PLUS
Willem ter Schure is ook ‘echt heel blij met deze ontwikkeling’. “Ik zit nu 4,5 jaar in de PLUS en direct al na een jaar was ik al met de familie Van Vossen in gesprek. Wij hebben gewoon meer ruimte nodig voor al onze plannen. Die zijn allemaal nog niet tot in detail uitgewerkt, en we moeten nog met de buren en de gemeente om de tafel, maar wel al weten we dat we bepaalde artikelen uit de supermarkt halen, zoals tabak, en die in de panden van Van Vossen willen gaan verkopen. Daarmee creëren we zelfstandige winkels en hierdoor komt er in de supermarkt zelf meer ruimte vrij voor de dagelijkse boodschappen. Bovendien vind ik het gewoon een fantastische deal binnen het dorp, waarin iedereen een stukje doorschuift en dat wij als Gieterse ondernemers ervoor zorgen dat Giethoorn voor de bewoners, maar ook voor de toeristen, een levendig dorp blijft.”
MEER INFORMATIE
Politie en Havendienst vaartuig Haarlem. | Van Vossen E-Boats

Politie en Havendienst vaartuig Haarlem.

In opdracht voor gemeente Haarlem hebben wij twee nieuwe toezichtboten mogen leveren voor de Politie Haarlem en voor de Havendienst Haarlem.

Beide boten zijn in grote lijnen gelijk aan elkaar en voorzien van een 100pk yamaha. Motor is beschermd door een beugel en achter de stuurstand staan twee luxe stoelen (geveerd). Stuurstand is voorzien van een Multi meter motorgegevens, GPS snelheids meter en een dieptemeter met watertemperatuur meter.