Informatie aanvragen
ELEKTRISCH VAREN

Tendersloep 590

De Tendersloep 590 is een moderen gelijnde tender/sloep met een groot zwemplateau. Hiermee is de belevenis met het water nog intensiever dan met een standaard sloep. De Tendersloep 590 is gemaakt van 4 mm dik zeewaardig aluminium, volledig met de hand de gebouwd in Nederland. De tendersloep heeft een zelflozende vloer en is bijna onderhoudsvrij. De tendersloep is CE gecertificeerd voor 10 personen.
Door zijn brede waterlijn en goed doordachte rompvorm heeft de tendersloep een fijne aanvangsstabiliteit. En door zijn grote kiel onder boot (die tevens de pod motor beschermd) is de boot ook lekker koers vast.
We leveren de tendersloep 590 standaard met een 3,5 kw elektromotor en een loodzuur accupakket, optioneel is de tendersloep met een lithium accu pakket verkrijgbaar. Waardoor de prestatie van de boot nog beter word. De standaard vaartijd van de tendersloep is 8 uur lang met een kruissnelheid van 7 km/uur. Mocht u kiezen voor een lithium accupakket dan halen wij met slechts een 4 kw aquatro Arka pod motor een topsnelheid van circa 11 km/h. En een kruissnelheid van 8 km/h waar u 9 uur lang mee kan varen.
Mocht u graag vrijblijvend extra informatie over alle mogelijkheden willen, kunt altijd contact met ons opnemen.

Motorisering:

Arka pod motor 3,5 leverbaar met loodzuuraccupakket of een lithiumaccu.
De nieuwe Aqautro 4 kw Arka pod motor met wiersnijder leverbaar met loodzuur of lithium accu.

Technische gegevens

Lengte romp: 590 m
Breedte (o.a.): 2.10 (op het aluminium gemeten) m
Waterverplaatsing: 700 kg kg - (casco)
Bouwmateriaal: 4 mm aluminium (gelast)

Meer informatie?

INFO AANVRAGEN

Duurzaam

Een aluminium sloep beschermd zichzelf en heeft geen chemische beschermende laag nodig. Door het gebruik van aluminium zijn de sloepen onderhoudsarm en bijna helemaal recyclebaar, voor het omsmelten van het aluminium is er slechts 5% van de productie energie nodig.

Lichtgewicht

Aluminium sloepen staan bekend om hun lichte gewicht. De schepen hebben een minimale diepgang en hebben goede vaareigenschappen en een prima stabiliteit.

Elektrisch

Elektrisch varen is de nieuwe standaard, in steeds meer gebieden kunt u niet terecht met een traditionele benzine motor. Door elektronisch te varen belast veroorzaakt de boot geen uitstoot of trillingen daardoor vaart u geruisloos, vogels vliegen niet op en je hoort alle geluiden om je heen.

Custom Made

Door het gebruik van aluminium zijn wij flexibel bij het indelen van een boot, voor en na oplevering. Door onze jarenlange ervaring met aluminiumzijn wij uiterst bedreven in het ontwerpen van schepen op maat. (Bijna) Alles is mogelijk.